Passie in een foto

Op zoek naar dat ene verrassende moment. Een gevoel van 'ja, dit is hem en alles klopt'. Een speciaal moment in een fractie van een seconde op de camera vastgelegd. Ik voel het, het is echt.

Met oog voor details neem ik de wereld om me heen in me op. Elke dag opnieuw. Thuis met de poezen, op familiebezoek, lopend langs stromende beken, op het voetbalveld met mijn maten of in het buitenland voor mijn werk als vismigratie-expert.

Soms pak ik de I-Phone en dan weer de spiegelreflex camera. Het maakt mij niet uit, want dat ene moment kan er maar zo zijn. Het is een ontdekkingsreis die ik graag deel. Een reis waarbij ik continu leer en mijn grenzen verken en verleg. Des te dichter bij het onderwerp, des te beter ik het voel.

Water speelt een centrale rol in mijn leven. Ik heb als ecoloog bij waterschappen gewerkt en in 2014 heb ik een internationale stichting opgestart die migrerende vissen helpt. Denk aan soorten als paling, steur, prikken, rivierharing, zalm, forel en meervallen. Tijdens mijn reizen ontmoet ik inspirerende mensen die vissen helpen. Mijn droom is het maken van een fotoreportage over de mensen die rivieren weer laten stromen door het verwijderen van dammen en stuwen. De eerste voorbereidingen voor een fotoreis worden inmiddels getroffen.

Ik ben beschikbaar voor opdrachten op het raakvlak van mensen, water en landschap. De afgelopen jaren heb ik o.a. gewerkt voor: OIM Orthopedie, InvraPlus/Blauwestad, Provincie Groningen, Tijdschrift H2O, diverse waterschappen en privé opdrachten voor portretfotografie en trouwreportages.